free
web stats
Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Τι είναι οι δονητές;

Κυκλοφορούν σε πολλά σχήματα και μεγέθη

Οι δονητές είναι σεξουαλικά παιχνίδια, που χρησιμοποιούνται στο σώμα για τη δημιουργία σεξουαλικής διέγερσης.

Οι σύγχρονοι δονητές, χρησιμοποιούν ηλεκτρονική ισχύ για τη δημιουργία δονήσεων ή παλμών.

Οι δονητές κυκλοφορούν σε πολλά σχήματα και μεγέθη.

Οι δονητές χρησιμοποιούνται με την τοποθέτηση της συσκευής στις ευαίσθητες ερωτογενείς ζώνες, οι οποίες είναι σημεία στο σώμα σας που αυξάνουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξωτερικά στο πέος, το αιδοίο, την κλειτορίδα και τον πρωκτό, ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν εσωτερικά στον πρωκτό ή τον κόλπο.

Η συνεχής διέγερση μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα σεξουαλικής ευχαρίστησης και μπορεί τελικά να οδηγήσει σε οργασμό.

Οι δονητές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνοι ή με σύντροφο.

Η χρήση δονητών είναι δημοφιλής τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες όλων των σεξουαλικών προσανατολισμών.

Πάνω από το 43,8% των ετεροφυλόφιλων ανδρών και το 49,8% των ομοφυλόφιλων ανδρών στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν χρήση δονητή, είτε μόνοι τους, είτε με σύντροφο.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το 52,5% των γυναικών ηλικίας 18-60 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρησιμοποιήσει δονητή στο παρελθόν.

Γιατί αρέσουν στους ανθρώπους

Οι δονητές μπορούν να αυξήσουν το αίσθημα της σεξουαλικής ευχαρίστησης και να κάνουν πιο εύκολη την επίτευξη οργασμών.

Οι επιστήμονες δεν είναι απόλυτα σίγουροι γιατί οι δονητές προκαλούν ευχάριστη αίσθηση, αλλά οι δονητές μπορούν να βοηθήσουν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες να έρθουν σε οργασμό πιο γρήγορα.

Όπως δήλωσε στο Mic η Debby Hebernick, διευθύντρια του Κέντρου Προώθησης Σεξουαλικής Υγείας του Πανεπιστημίου της Indianapolis, διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν διαφορετικά επίπεδα έντασης της δόνησης και κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στη δόνηση από άλλους.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δονητών, οπότε κάποιοι μπορεί να είναι καταλληλότεροι για ορισμένους ανθρώπους από άλλους.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν οι μισές γυναίκες είναι δυσαρεστημένες με το πόσο συχνά είναι σε θέση να φτάσουν σε οργασμό.

Οι οργασμοί απελευθερώνουν την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα στοργής ή κοινωνικού δεσμού και μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα ευτυχίας.

Αν και πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τους δονητές, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των γυναικών που δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό μέσω αυνανισμού ή διείσδυσης από σύντροφο.

Πολλοί ειδικοί σε θέματα σεξουαλικής υγείας προτείνουν στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα να χρησιμοποιούν έναν δονητή για να τις βοηθήσει να φτάσουν ευκολότερα σε οργασμό.

Οι δονητές μπορεί επίσης να είναι χρήσιμοι για άτομα που έχουν χαμηλή λίμπιντο («ερωτική ορμή»), ανοργασμία (μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό), κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες ή καταστάσεις που εμποδίζουν την κολπική διείσδυση.

Μύθοι σχετικά με τους δονητές

Ένας δημοφιλής μύθος σχετικά με τους δονητές είναι ότι η υπερβολική χρήση δονητών μπορεί να κάνει το σεξ χωρίς δονητή λιγότερο ικανοποιητικό.

Ωστόσο, οι δονητές δεν μουδιάζουν τα γεννητικά όργανα ή δεν κάνουν τα γεννητικά σας όργανα λιγότερο ευαίσθητα στη μη ηλεκτρονική διέγερση.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο το 11% των χρηστών δονητών ανέφεραν μούδιασμα των γεννητικών οργάνων περιστασιακά και μόνο το 3% δήλωσε ότι βίωναν συχνά μούδιασμα των γεννητικών οργάνων.

Πώς να χρησιμοποιείτε τους δονητές με ασφάλεια

Οι δονητές είναι ασφαλείς στη χρήση. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι παρενέργειες που σχετίζονται με τη χρήση δονητών είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ δονητών. Ορισμένα στυλ προορίζονται για διείσδυση, ενώ άλλα όχι. Επιπλέον, ορισμένοι μπορεί να δονούνται πιο έντονα από άλλους. Ορισμένοι δονητές μπαίνουν στην πρίζα, ενώ άλλοι λειτουργούν με μπαταρία.

Ίσως να θέλετε να κάνετε κάποια έρευνα για να επιλέξετε έναν δονητή που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας, αν και πολλοί δονητές έχουν μια ποικιλία πιθανών χρήσεων και ρυθμίσεων ισχύος δόνησης. Το λιπαντικό μπορεί επίσης να βοηθήσει να γίνει η χρήση του δονητή πιο ευχάριστη.

Όπως εξηγεί η Lauren Streicher, MD, στο Women’s Health Magazine, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το λιπαντικό σας είναι συμβατό με το ερωτικό βοήθημα σας. Συνήθως, τα λιπαντικά με βάση το νερό είναι τα καλύτερα. Είναι σημαντικό να διαβάζετε τις οδηγίες του δονητή πριν από τη χρήση.

Μην εισάγετε δονητές πρωκτικά εάν ο δονητής δεν προορίζεται για πρωκτική εισαγωγή.

Συζητώντας με τον σύντροφό σας για τη δοκιμή δονητών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δονητές μόνοι σας ή με έναν σύντροφο. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτά τα παιχνίδια σας βοηθούν να αυξήσετε τη σωματική σας διέγερση πριν από τη συνουσία ή μπορεί να σας βοηθήσουν να φτάσετε σε οργασμό.

Όταν μιλάτε με τον σύντροφό σας, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να εξηγήσετε ότι η χρήση ενός δονητή μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε ορισμένες αισθήσεις που δεν είναι δυνατές χωρίς αυτόν.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να εξοικειωθείτε με τον δονητή σας πριν τον χρησιμοποιήσετε με τον σύντροφό σας. Διερευνήστε τις διάφορες ρυθμίσεις και ανακαλύψτε διάφορα σημεία του σώματός σας, που μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε καλά.

Φροντίδα και καθαρισμός

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε πάντα τον δονητή σας, καθώς τα βακτήρια που παραμένουν στο παιχνίδι μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις, όπως οι ουρολοιμώξεις.

Ο καθαρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός όταν έχετε χρησιμοποιήσει τον δονητή σας με έναν σύντροφο ή όταν μπορεί να έχει αγγίξει τον πρωκτό σας.

Τα παιχνίδια από σκληρό πλαστικό και σιλικόνη καθαρίζονται ευκολότερα με αντιβακτηριδιακό σαπούνι και δροσερό ή ζεστό νερό.

Οι περισσότεροι δονητές μπορούν να βυθιστούν ελαφρά σε νερό, αλλά διαβάστε τις οδηγίες για να μάθετε αν το βοήθημα σιλικόνης σας μπορεί να καθαριστεί στο πλυντήριο πιάτων.

ΠΗΓΗ:zougla.gr