Ο ΕΟΦ ανακαλεί σκεύασμα σιδήρου

Εντοπίστηκαν υπολείμματα πλαστικού στον λαιμό ή/και στο υποπώμα φιαλιδίων μετά την αποσφράγισή τους, ενώ διαπιστώθηκε διαρρηγμένος δακτύλιος ασφαλείας σε ορισμένα φιαλίδια.

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την ανάκληση της παρτίδας 19723 του φαρμακευτικού προϊόντος VIOFER PS.OR.SOL 300mg/15g.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η συγκεκριμένη παρτίδα αποσύρεται διότι, κατά τον έλεγχο εμφάνισης της πρωτογενούς συσκευασίας, παρατηρήθηκαν μη κανονικά ευρήματα στο σκεύασμα βάσει της υπ’ αριθ. 98/24 Έκθεσης Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του ΕΟΦ.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν υπολείμματα πλαστικού στον λαιμό ή/και στο υποπώμα φιαλιδίων μετά την αποσφράγισή τους, ενώ διαπιστώθηκε διαρρηγμένος δακτύλιος ασφαλείας σε ορισμένα φιαλίδια.

Η εταιρεία VIOFAR LTD, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

ΠΗΓΗ:efsyn.gr