Δίκη Κώστα Κωστόπουλου / Αθώος για βιασμό κρίθηκε ο σκηνοθέτης

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με την απόφασή που εξέδωσε δεν δέχθηκε την καταγγελία της ηθοποιού και αθώωσε ομόφωνα τον σκηνοθέτη

Την αθώωση του πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλου από το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με ομόφωνη απόφαση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση φίλων της ηθοποιού που φώναζαν «αίσχος».

Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος σκηνοθέτης κάθισε στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστήριου έπειτα από μήνυση της ηθοποιού, Έλενας Αθανασοπούλου η οποία κατήγγειλε ότι ο Κώστας Κωστόπουλος το καλοκαίρι του 2010 ενώ της πρότεινε να βγουν για φαγητό την βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του και ενώ εκείνη είχε χάσει τις αισθήσεις της. Προηγουμένως, όπως είχε αναφέρει η ηθοποιός εκείνη και ο κατηγορούμενος είχαν βρεθεί σε γνωστό μαγαζί των Αθηνών, όπου είχαν φάει και είχαν καταναλώσει τουλάχιστον δύο μπουκάλια κρασί.

Το δικαστήριο με την απόφασή που εξέδωσε δεν δέχθηκε την καταγγελία της ηθοποιού και αθώωσε ομόφωνα τον σκηνοθέτη, ο οποίος είχε αρνηθεί το αδίκημα του βιασμού κάνοντας λόγο για συναινετική σεξουαλική σχέση με τη καταγγέλλουσα.

Απαλλακτική ήταν η πρόταση που είχε κάνει σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας ότι από την καταγγελία της ηθοποιού και τα όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν κενά και αντιφάσεις αλλά και ισχυρές αμφιβολίες ως προς την ενοχή του κατηγορούμενου.

ΠΗΓΗ:avgi.gr