Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών για την αλλαγή φρουράς στο ΥΜΑΘ

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται, το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου, ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Θα παρασταθεί στην «αλλαγή φρουράς» που θα γίνει στο λεγόμενο ΥΜΑΘ.
Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στον τομέα Μακεδονίας και Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, στις 10.00 π.μ., παρουσία του υπουργού. Ο Στάθης Κωνσταντινίδης θα παραδώσει στον Κώστα Γκιουλέκα.
Ο νέος υφυπουργός ήταν ιδιαίτερα λακωνικός μετά την ανακοίνωση του ονόματός του. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Τα λόγια πρέπει να είναι λίγα…» Αυτό περιορίστηκε να αναρτήσει στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με μια φωτογραφία του μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Σήμερα ο κ. Γκιουλέκας μίλησε στην εκπομπή του Σκάι «Σήμερα», με τον Δημήτρη Οικονόμου. «Ο ανασχηματισμός ήταν η άμεση απάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα μηνύματα των εκλογών», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα που δεν υποχωρούν, όπως η ακρίβεια, παρά το γεγονός ότι λαμβάνονται μέτρα, τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι ακόμα πιο δραστικά. Όσο διαρκεί η κρίση, η κυβέρνηση θα παίρνει διαρκώς μέτρα περισσότερα για να στηρίξει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους».
Για τα αποτελέσματα των εκλογών, ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «η μεγάλη ήττα όλων μας ήταν η τεράστια αποχή. Το 60% που δεν πήγε να ψηφίσει. Υπήρξε μία ροπή προς τα δεξιά. Θα πρέπει οπωσδήποτε να δούμε σε ένα κεντροδεξιό κόμμα – όπως έγινε το άνοιγμα στο κέντρο και ήταν πολιτικά ορθό- πώς θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την όποια ροπή προς τα δεξιά και να επαναπατρίσουμε πολιτικά – πείθοντάς τους συμπολίτες μας – ότι η μεγάλη πατριωτική παράταξη είναι η ΝΔ».