Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία – 22 ανήλικα θύματα

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο σκληροί δίσκοι με μεγάλο όγκο δεδομένων. Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του

Στη σύλληψη ενός 24χρονου, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και revenge porn, προχώρησαν στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προηγήθηκε καταγγελία, με βάση την οποία άγνωστος διέθετε προς διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου μεγάλο όγκο φωτογραφιών και βίντεο με πορνογραφικό υλικό γυναικών.

Ακολούθησε διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν 22 ανήλικα και 2 ενήλικα θύματα που απεικονίζονταν στο υλικό, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τα ευρήματα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η συνέχιση της αυτεπάγγελτης αστυνομικής προανάκρισης, ενώ κατά την έρευνα εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 24χρονου στην υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι, των οποίων ο 24χρονος ήταν κύριος και αποκλειστικός χρήστης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ από την εργαστηριακή εξέτασή τους προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον αρμόδιο ανακριτή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με το οποίο και συνελήφθη ο 24χρονος.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr