Τι αλλάζει στις προσλήψεις στο Δημόσιο: Εντοπιότητα και υποχρεωτική παραμονή στον ίδιο τόπο για 15 χρόνια

Τι προβλέπεται για όσους προσληφθούν αλλά δεν αποδεχτούν τον διορισμό ή παραιτηθούν εντός του πρώτου έτους

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αφορά στις προσλήψεις στο Δημόσιο σχολίασε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως ανέφερε: «στο νομοσχέδιο που αφορά στην επιτάχυνση των προσλήψεων, στόχος είναι η σύντμηση των προθεσμιών σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την προκήρυξη των θέσεων μέχρι την πλήρωσή τους».

Ο Μαρινάκης αποκάλυψε ότι πλέον θα παίζει ρόλο και η εντοπιότητα όσο αφορά στις προσλήψεις: «ακόμη, με το προτεινόμενο πλαίσιο αυξάνεται δραστικά η μοριοδότηση της εντοπιότητας των υποψηφίων σε νησιωτικούς, ορεινούς και ηπειρωτικούς δήμους, που κατά περίπτωση φτάνουν έως και τον τριπλασιασμό της σχετικής πριμοδότησης. Ταυτόχρονα, γίνεται υποχρεωτική η παραμονή στη θέση στον φορέα και στον τόπο διορισμού, για 15 χρόνια».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε σε όσους δεν αποδέχονται διορισμό: «από την άλλη, για όσους προσληφθούν αλλά δεν αποδεχτούν τον διορισμό ή παραιτηθούν εντός του πρώτου έτους από αυτόν, θεσπίζεται κώλυμα με το οποίο δεν θα μπορούν για τρία χρόνια να συμμετάσχουν σε νέα διαδικασία».

«Το νομοσχέδιο επίσης, εστιάζει στον κρίσιμο παράγοντα για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες, την αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας. Με τη θέσπιση του ενιαίου συστήματος ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων, επιδιώκεται η παρακίνηση του μόνιμου προσωπικού για την επίτευξη προσδιορισμένων στόχων, αλλά και η επιβράβευσή τους γι’ αυτήν την επίτευξη», προσέθεσε ο Μαρινάκης.

ΠΗΓΗ:Lifo.gr