Φαίνεται, όμως, ότι στο Χόλιγουντ οι σεξουαλικοί παραβάτες αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερες δυσκολίες από τις γυναίκες κινηματογραφίστριες, οι οποίες αγωνίζονται συνεχώς να αποκτήσουν σκηνοθετικές ευκαιρίες.
Αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Αντίθετα με τις γυναίκες, οι άνδρες που έχουν κατηγορηθεί ή ακόμη και καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις συνεχίζουν να λαμβάνουν χρηματοδότηση και ευκαιρίες για να σκηνοθετήσουν ταινίες.
Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Η βιομηχανία του θεάματος είναι γεμάτη από διεφθαρμένους άντρες που είναι πρόθυμοι να δικαιολογήσουν τέτοιες συμπεριφορές.
Πολλοί άντρες στο Χόλιγουντ, που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση, καταφέρνουν να ξεπεράσουν αυτές τις κατηγορίες, συνεχίζοντας την καριέρα τους και κερδίζοντας μάλιστα βραβεία.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος τιμήθηκε στα Βραβεία Σεζάρ το 2020, παρά την καταδίκη του για βιασμό μιας 13χρονης τη δεκαετία του 1970. Η ηθοποιός Αντέλ Χενέλ αποχώρησε από την τελετή με αηδία, ενώ τελικά αποφάσισε να αποσυρθεί από την κινηματογραφική βιομηχανία λόγω της ενεργού υπεράσπισης των σεξουαλικών θηρευτών.
Ο Πολάνσκι δεν είναι ο μόνος σκηνοθέτης που συνέχισε να εργάζεται παρά τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης. Ο Βίκτορ Σάλβα, γνωστός για το δημοφιλές franchise τρόμου Jeepers Creepers, ομολόγησε την ενοχή του για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου αγοριού το 1988 και, παρόλο που εξέτισε 15 μήνες φυλάκιση, συνέχισε να κάνει ταινίες και έλαβε υποστήριξη από επιφανείς προσωπικότητες της βιομηχανίας.