Super League: Το σενάριο που λήγει από τώρα το πρωτάθλημα

Η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΟΚ και το καθήκον που έχουν να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Πώς η ΑΕΚ πανηγυρίζει μια και καλή την κατάκτηση του τίτλου.

Υπάρχουν περιθώρια ανατροπής για τους έτερους διεκδικητές του τίτλου; Ή η ΑΕΚ θα προλάβει να κόψει πρώτη το νήμα, πρόωρα μάλιστα, διατηρώντας τα κεκτημένα στη Super League, δίχως ν’ απειληθεί;

Σήμερα Κυριακή των Βαΐων διεξάγονται τρία παιχνίδια που στην οικονομία του πρωταθλήματος είναι πιθανό να επιδράσουν καθοριστικά. Μέχρι και στέψη πρωταθλήτριας ενδέχεται να προκύψει, εφόσον συνδυαστούν συγκεκριμένα αποτελέσματα κατά την 8η αγωνιστική των playoffs. Κι ας εκκρεμεί ακόμη το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός της 5ης που έχει μετατεθεί για τις 12 Μαΐου λόγω των υποχρεώσεων των δύο στο Conference League.

Ο συνδυασμός αποτελεσμάτων

Οι πιθανότητες λήξης της σεζόν δεν είναι πολλές, αλλά υπαρκτές. Όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή η βαθμολογία και μετά τα όσα συνέβησαν στα παιχνίδια της περασμένης Τετάρτης η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα για την παραμονή της στην κορυφή.

Δοκιμάζεται μεν στην Τούμπα, γεγονός που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματός της, αλλά η διαφορά που έχει αποκτήσει από τον ανταγωνισμό τής επιτρέπει να ελπίζει ακόμη και σ’ ένα πρόωρο τέλος.

Με αριθμούς το εν λόγω σενάριο θα επαληθευτεί, αν:

  1. Η ΑΕΚ επιβληθεί του ΠΑΟΚ.
  2. Ο Παναθηναϊκός δεν κερδίσει τον Άρη στη Λεωφόρο.
  3. Ο Ολυμπιακός δεν νικήσει τη Λαμία στο Φάληρο.

Γιατί τελειώνει το πρωτάθλημα

Σε περίπτωση που και τα τρία αυτά συμβούν ταυτόχρονα, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη για τις ομάδες που καταδιώκουν την πρωτοπόρο στην κατάταξη.

Αρχικά η Ένωση θα φτάσει τους 78 βαθμούς και θ’ αφήσει τον ΠΑΟΚ στο -10. Ακολούθως το «Τριφύλλι» θα πάει μάξιμουμ στους 72 και υστερώντας στην ισοβαθμία δεν θα προλαβαίνει να καλύψει την εις βάρος του διαφορά σε δύο ματς. Τέλος οι «ερυθρόλευκοι» θα πιάσουν μεν τον «Δικέφαλο του Βορρά» στους 68, αλλά την πρώτη θέση θα είναι εφεξής αδύνατο να την προσεγγίσουν ακόμη κι αν πετύχουν το 3/3 στο υπόλοιπο της διαδικασίας.

Δεδομένου ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αγωνίζονται εντός έδρας, άρα λογίζονται φαβορί, το βάρος πέφτει κατά βάση στον ΠΑΟΚ έτσι ώστε η μάχη του τίτλου να παραμείνει ζωντανή και η αγωνία να παραταθεί για μετά το Πάσχα. Ακόμη και η ισοπαλία στην Τούμπα, μοιάζει βολική για τις επιδιώξεις της ΑΕΚ από τη στιγμή που την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

17:00 Ολυμπιακός – Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός – Άρης

ΠΗΓΗ: tovima.gr