ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: «Αντιτασσόμαστε στα άκρα και τις ακρότητες»

«Τα όσα βλέπουμε και τα ακούμε τον τελευταίο καιρό από τους εκφραστές των άκρων δεν επιτρέπουν χαλαρή ψήφο, δεν επιτρέπουν να πάμε στην κάλπη αψήφιστα»,.
Αυτό τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Μανιφέστο» και την δημοσιογράφο Ντόρα Κουτροκόη. Και προσθέτει: «Διότι η νέα Ευρωβουλή θα κληθεί να πάρει μείζονος σημασίας  αποφάσεις για την πορεία της Ευρώπης και -κατ΄επέκταση- για τα εθνικά μας συμφέροντα. Αλλά και διότι οι ευρωεκλογές αυτές θα έχουν τη δική τους ξεχωριστή  σημασία στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Θα αφορούν το μείζον για την πορεία του τόπου μας που είναι η πολιτική σταθερότητα, η σιγουριά για το καλύτερο, η ασφάλεια».
Απαντώντας για το πού έχει βάλει τον πήχη η Νέα Δημοκρατία ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι «το μέτρο σύγκρισης -όπως τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι τα αποτελέσματα των προηγούμενων ευρωεκλογών. Είναι η επαναβεβαίωση της πολιτικής υπεροχής της Νέας Δημοκρατίας και της εμπιστοσύνης προς τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρό μας, έτσι ώστε να αποδώσουν καρπούς οι πολιτικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Να προχωρήσει ακόμη πιο δυναμικά η οικονομική, γεωπολιτική και αμυντική αναβάθμιση της Πατρίδας μας».
Για την πορεία του προεκλογικού αγώνα ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει: «Πάμε παντού κι ακούμε τους πάντες. Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και προβάλλουμε τις λύσεις που προωθούμε, χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο.  Παλεύουμε, ταυτόχρονα, εναντίον του λαϊκισμού, της διαστρέβλωσης, της καπηλείας. Αντιτασσόμαστε στα άκρα και τις ακρότητες».
Για την εξέλιξη των μεγάλων έργων στη Θεσσαλονίκη ο Στ. Καλαφάτης αφού υπενθυμίζει ότι «φέτος είναι η χρονιά ολοκλήρωσης του Μετρό της Θεσσαλονίκης» αναφέρεται διεξοδικά σε σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και υπογραμμίζει: «Το σχέδιο που καταρτίσαμε -και είμαι περήφανος που συμμετείχα σ΄αυτό- μπήκε σε εφαρμογή και ισχύει στο ακέραιο, ό,τι είπαμε γίνεται».