5 σειρές για να δεις αν σου άρεσε το «Baby reindeer»

Από τη σειρά του Netflix που έχει σοκάρει με το περιεχόμενό της και την αλήθεια του πρωταγωνιστή Ρίτσαρντ Γκαντ ως το ελληνικών αποχρώσεων «The Tourist», βλέπουμε σειρές που ακροβατούν στις αποχρώσεις του ψυχολογικού θρίλερ.

Πολλά γράφτηκαν και θα γραφτούν κι άλλα για τo «Baby Reindeer», τη σειρά του Netflix που ταρακούνησε για τα καλά την αδηφάγα σφαίρα των social media αλλά και τις καρδιές των θεατών που την παρακολούθησαν. Τα spoiler δεν σταματούν και το μελάνι δεν στεγνώνει για τα όσα συνέβησαν στον Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος και μεταφέρει τις τραυματικές εμπειρίες του στο «Μικρό ελαφάκι» αλλά και πρωταγωνιστεί, εξιστορώντας στην μίνι τηλεοπτική σειρά του όσα τραυματικά συμβαίνουν σε έναν κωμικό, μεροκαματιάρη σε παμπ, που τον παίρνει στο κατόπι γυναίκα-κυνηγός στην οποία δείχνει συμπόνοια.

Θα εισπράξει αγωγές το Netflix λόγω των όσων αποκαλύπτει η αφήγηση, ποια είναι η πραγματική stalker – αυτή η γυναίκα ζει είναι ανάμεσά μας, το αληθινό της όνομα είναι στο Twitter, ποιο ήταν το τελευταίο της tweet…; Τα ερωτήματα δεν παύουν για το τηλεοπτικό δημιούργημα του Γκαντ που αντλεί όλες τις λεπτομέρειες των γεγονότων από τη δική του ζωή.

Κι ενώ υπάρχει κι άλλη ανατροπή που σοκάρει με την ωμότητά της και για την οποία έχει μιλήσει ανοιχτά ο δημιουργός της σειράς και ηθοποιός (για την σεξουαλική του κακοποίηση από άλλον άντρα), πάμε να δούμε παρόμοια ψυχολογικά θρίλερ, τα οποία βρίσκονται στις πλατφόρμες streaming.

The Tourist (2022-2024)

Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα στην αυστραλιανή ενδοχώρα, o «The Man», ένας άνδρας δίχως μνήμη, περιπλανιέται αναζητώντας απαντήσεις για τα γεγονότα που του συνέβησαν, το παρελθόν αλλά και την ταυτότητά του. Σύντομα ωστόσο ανακαλύπτει ότι τα σκοτάδια τον καταδιώκουν…

Σειρά μυστηρίου του BBC One και του HBO Max με τον εκπληκτικά ταλαντούχο Ιρλανδό ηθοποιό του κινηματογραφικού Άρλεκιν «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» και του τηλεοπτικού θρίλερ-κομψοτεχνήματος «The Fall», αλλά και ελληνικές πινελιές. Στο καστ ο Άλεξ Δημητριάδης και η Βικτώρια Χαραλαμπίδου, ενώ ο Μιχάλης Ρακιντζής τραγουδάει το κομμάτι «Δικός σου για πάντα». Αξίζει. Προβάλλεται στο COSMOTE SERIES HD.

I may destroy you (2020)

Έκανε μεγάλη αίσθηση όταν πρωτοπροβλήθηκε και βραβεύτηκε με δύο βραβεία Emmy καλύτερης ηθοποιού για την πρωταγωνίστρια Μικέιλα Κοέν, η οποία υπογράφει και το σενάριο και την σκηνοθεσία εδώ, καθώς και μίνι σειράς.

Η ηρωίδα ξυπνάει χωρίς να θυμάται τα γεγονότα της προηγούμενης ιδιαίτερα τραυματικής νύχτας και ξεκινάει να συνδέσει το παζλ πάνω σε ένα σενάριο-κέντημα, σημαντικό ως καλλιτεχνικό επίτευγμα, αντιπροσωπευτικό της εποχής μας και της κοινωνικής επικαιρότητας που φέρνει στο φως ζητήματα γύρω από το συναινετικό σεξ, την κακοποίηση και την στήριξη των θυμάτων. Παραγωγή του HBO και του BBC.

You (2018-)

Τα γεγονότα από την πλευρά του θύτη-διώκτη και όχι από την πλευρά του θύματος. Η πέμπτη σεζόν είναι και η τελευταία της σειράς που βασίζεται στα βιβλία της Καρολάιν Κέπνες. Η αφήγηση παίζει με την αντίληψη του κοινού τόσο που ο θεατής είναι εύκολο να ταυτιστεί με την οπτική του χαρισματικού δολοφόνου.

Η ψυχεδέλεια βαθαίνει καθώς προχωρούν οι σεζόν, με τον πρωταγωνιστή αντι-ήρωα «Τζο» τον οποίο υποδύεται ο Πεν Μπάντγκλεϊ να ξεμακραίνει όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα. Υπάρχει για streaming στο Netflix.

Ανθρακίτης (Anthracite)

Ένα σπίτι γεμάτο σορούς νεκρών ανθρώπων αποκαλύπτεται στις γαλλικές Άλπεις μετά από έφοδο της Αστυνομίας. Η υπόθεση φέρνει στο φως το τρομακτικό κρησφύγετο μιας θρησκευτικής αίρεσης, ενώ χρόνια μετά ο φάκελός της ανοίγει πάλι καθώς χάνονται τα ίχνη του ρεπόρτερ που διεξήγε έρευνα γύρω από τα γεγονότα. Η κόρη του στη συνέχεια παίρνει τα όρη και τα βουνά αναζητώντας τον…

Η γαλλική σειρά κυκλοφόρησε πρόσφατα καταφέρνοντας να σκαρφαλώσει στο νούμερο 1 του Τοπ 10 του Netflix αφήνοντας πίσω δημοφιλείς σειρές όπως το «3 Body Problem» και το «The Gentlemen». Με καλούς συντελεστές και τους Χατίκ, Νοεμί Σμιντ, Καμίλ Λου, Νικολά Γκοντάρ, Καντ Μεράντ και Ζαν Μαρκ Μπαρ στο καστ. Βρίσκεται στο Netflix.

Wilderness

Η φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή ενός ζεύγους Βρετανών ανατρέπεται όταν η σύζυγος ανακαλύπτει την απιστία του άντρα της. Αποφασίζοντας να προχωρήσει σε ένα ταξίδι-φαντασίωση σε εμβληματικά εθνικά πάρκα των ΗΠΑ, με αποκορύφωμα ένα αχαλίνωτο Σαββατοκύριακο στο Λας Βέγκας, υφαίνει την εκδίκησή της, η Λιβ υφαίνει την εκδίκησή της, ενώ ο Γουίλ θεωρεί ότι είναι η ώρα να επανορθώσει. Τα πράγματα θα πάνε, ωστόσο, στραβά και η περιβόητη εκδίκηση θα περιπλεχθεί…

Βρετανικό ψυχολογικό θρίλερ – βλέπεται μονορούφι ως μίνι σειρά χωρίς πολλές απαιτήσεις και αρκετό «εύκολο» fun. Βασισμένη στο διήγημα της Μπ. Ε. Τζόουνς. Προβάλλεται από το Amazon Prime Video.

ΠΗΓΗ: tovima.gr