Boeing 737-800: Αναγκαστική προσγείωση στην Ιαπωνία

Πρόβλημα με τα πτερύγια του αεροσκάφους-Ο διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου έκλεισε προσωρινά ωστόσο κανείς δεν τραυματίστηκε

Boeing 737-800 της United Airlines προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Φουκουόκα (FUK) στην Ιαπωνία.

Ενώ το περιστατικό έκλεισε προσωρινά τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου, κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση UA166 μεταξύ του αεροδρομίου της Φουκουόκα (FUK) και του διεθνούς αεροδρομίου Antonio B. Won Pat του Γκουάμ (GUM).

Το χρονικό

Το Boeing 737-800 εκτελούσε την πτήση UA166 από το FUK προς το διεθνές αεροδρόμιο Antonio B. Won Pat του Γκουάμ (GUM). Μετά την αναχώρησή του στις 11:07 τοπική ώρα (UTC +9), το αεροσκάφος άρχισε να ανεβαίνει σε ύψος 9.800 ποδών (2.987 μέτρων).

Ωστόσο, ισορρόπησε σε αυτό το επίπεδο πτήσης και εισήλθε σε σχέδιο αναμονής δυτικά του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού ιαπωνικού πρακτορείου The Mainichi, το ιαπωνικό Υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού (国土交通省, MLIT) και η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσαν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού στις 10 Μαΐου.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι υπήρξε πρόβλημα με τα πτερύγια του αεροσκάφους, με το αεροδρόμιο να κλείνει προσωρινά τον διάδρομο προσγείωσης.

Το Japan Broadcasting Corporation (日本放送協会, NHK), ο ιαπωνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, επιβεβαίωσε επίσης ότι το γραφείο FUK της MLIT επιβεβαίωσε το περιστατικό, προσθέτοντας ότι το Boeing 737-800 της United Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο FUK.

Ωστόσο, τα δεδομένα του Flightradar24 έδειξαν ότι το αεροσκάφος της United Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση UA166, δεν έσβησε ποτέ τον κωδικό 7700, τον γενικό κωδικό για έκτακτη ανάγκη επί του αεροσκάφους.

Η Simple Flying απευθύνθηκε στη United Airlines για να σχολιάσει το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr