Γάζα: Η Χαμάς εξετάζει τους όρους του Ισραήλ για εκεχειρία

«Τελευταία ευκαιρία» στις διαπραγματεύσεις πριν την εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

Την αντιπρόταση του Ισραήλ σχετικά με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ομήρων εξετάζει η Χαμάς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Σάββατο το πρωί.

«Σήμερα η Χαμάς έλαβε από τις σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής την επίσημη απάντησή τους στη θέση μας, η οποία είχε παραδοθεί στους μεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ στις 13 Απριλίου. Το κίνημα θα μελετήσει αυτήν την πρόταση και θα υποβάλει την απάντησή του μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη της», αναφέρει ο Χαλίλ αλ Χάγια, αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν στους Αιγύπτιους ομολόγους τους ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να δώσει «μια τελευταία ευκαιρία» στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων, προτού να προχωρήσει στη χερσαία επιχείρησή του στη Ράφα.

«Το Ισραήλ είπε στην Αίγυπτο ότι σοβαρολογεί όσον αφορά τις προετοιμασίες για την επιχείρηση στη Ράφα και δεν θα επιτρέψει στη Χαμάς να κωλυσιεργεί» φέρεται να είπε η μία από αυτές τις πηγές.

Πηγή: naftemporiki.gr/ΑΜΠΕ