Βραυρώνα: «Εγώ πέταξα το μωρό στα σκουπίδια, είχε γεννηθεί νεκρό»-Ομολόγησε ο πατέρας

Συγκεκριμένα ο άνδρας, με καταγωγή από ο Νεπάλ όπως και η μητέρα, το απόγευμα της Παρασκευής παραδέχτηκε ότι πέταξε το μωρό του στα σκουπίδια, όπως άλλωστε είχε φανεί και από κάμερες ασφαλείας.

Μάλιστα, ο ίδιος λέει πως το μωρό γεννήθηκε νεκρό, κατά τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, το οποίο υποστήριξε και η μητέρα στους γιατρούς του νοσοκομείου όπου μετέβη το βράδυ της Πέμπτης.

«Προσπάθησαν να κρύψουν τη γέννηση»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στη Βραυρώνα, με τη σορό να εντοπίζεται μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε κοντινή χωματερή, καθώς το μωρό φέρεται να πετάχτηκε από τους γονείς του σε κάδο απορριμάτων έξω από ξενοδοχείο.

 

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο, Θανάση Δούσκο, που εξέτασε τη μητέρα του παιδιού από το Νεπάλ χθες το βράδυ το νοσοκομείο Αλεξάνδρα, οι δύο γονείς προσπάθησαν να κρύψουν την εγκυμοσύνη και τη γέννηση του βρέφους: «Οι δύο γονείς ήρθαν με ταξί και έναν διερμηνέα στο νοσοκομείο με τη γυναίκα να αιμορραγεί.

Μετά την εξέταση που την υπέβαλα, διαπίστωσα μεγάλο τοκετό και αυτομάτως ρώτησα πού είναι το βρέφος. Εκείνοι αρχικά έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν και αρνήθηκαν ότι η γυναίκα ήταν έγκυος. Ιατρικά βέβαια ήταν πασιφανές ότι η γυναίκα είχε γεννήσει.

Προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν

Οι γονείς είχαν τεράστια απάθεια και προσπάθησαν να μας αποπροσανατολίσουν λέγοντας πως η γυναίκα είχε αποβάλει πριν από πέντε μήνες σε χωράφι. Εμείς ήμασταν σίγουροι ότι η η 30χρονη ήταν σε προχωρημένη κύηση, τουλάχιστον 7 με 8 μηνών φυσικά το βρέφος θα μπορούσε να ζήσει, καθώς θεωρείται κλινικά βιώσιμο. Εμείς όμως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό. Αυτό θα φανεί από τη νεκροψία, εάν δηλαδή βρεθεί οξυγόνο στους πνεύμονές του ή όχι», ανέφερε ο γιατρός μιλώντας στο MEGA.

Στη χωματερή εντοπίστηκε το βρέφος

Στον εντοπισμό του βρέφους που φέρεται να πετάχτηκε στα σκουπίδια έφτασαν οι αστυνομικές Αρχές το απόγευμα της Παρασκευής (10/5). Το βρέφος αγνοούνταν εδώ και αρκετές ώρες, όταν έγινε γνωστή η ιστορία φρίκης στη Βραυρώνα, με τους δύο γονείς του από το Νεπάλ να βρίσκονται ήδη υπό κράτηση. Πλέον αναμένεται η νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθεί εάν το βρέφος ήταν ήδη νεκρό όταν γεννήθηκε, ή εάν δολοφονήθηκε μετά τη γέννησή του.

«Ήταν κάτω από 15 τόνους σκουπιδιών»

Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν έρευνα στην χωματερή της περιοχής, καθώς όλα έδειχναν ότι το βρέφος είχε πεταχτεί στα σκουπίδια. Μάλιστα, στις έρευνες συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Μαρκοπούλου, Γιάννης Αϊδινιώτης, ο οποίος μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για εικόνες φρίκης, καθώς το βρέφος εντοπίστηκε ανάμεσα σε 15 τόνους σκουπιδιών:

«Η σορός του βρέφους έφερε χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι και στο χέρι. Ηταν ό,τι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου. Το τελευταίο απορριμματοφόρο που ήρθε από το ξενοδοχείο μάζεψε τα σκουπίδια σήμερα το πρωί και στη συνέχεια το φορτίο μεταφέρθηκε στον χώρο που γίνεται η επεξεργασία των απορριμάτων. Δυστυχώς το μωρό ήταν εκεί ανάμεσα σε 15 τόνους σκουπιδιών. Δεν ξέρω εάν τα χτυπήματα αυτά προήλθαν πριν ή αφότου πετάχτηκε στα σκουπίδια».

Το χρονικό της φρίκης

Το ζευγάρι, ηλικίας περίπου 30 χρόνων, πήγε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο με τη γυναίκα να αιμορραγεί και τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν πως βρισκόταν σε προχωρημένη κύηση.

Σήμερα το πρωί φέρεται το βρέφος να πετάχτηκε στον κάδο σκουπιδιών που βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο που διέμεινε το ζευγάρι και όπου φέρεται να εργαζόταν τις τελευταίες ημέρες. Το στοιχείο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από τις καταγραφές καμερών.

Ωστόσο, οι γιατροί τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν προσδιορίσει το εάν η γυναίκα απέβαλε ή εάν γέννησε το βρέφος. Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν έκαναν επιτόπου έρευνα στο δωμάτιο που διέμενε το ζευγάρι και η εικόνα που αντίκρισαν ήταν, ένα δωμάτιο μέσα στα αίματα, από τον χώρο της τουαλέτας, μέχρι και το υπνοδωμάτιο και τα σεντόνια.

Υπό κράτηση και έρευνα οι δύο γονείς

Μέχρι τώρα, κανένας από τους δύο δεν έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό, αλλά και το εάν το παιδί γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό και στη συνέχεια πετάχτηκε στον κάδο.

Στο υλικό από τις κάμερες, φαίνεται πώς κάποια στιγμή ένας άνδρας πετάει κάτι στα σκουπίδια, όμως, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο εις βάρος των δύο ατόμων. Ωστόσο, ήδη διεξάγονται έρευνες από την Αστυνομία και θα σχηματιστεί δικογραφία.

ΠΗΓΗ:cnn.gr